Dec 3

Moskeebezoek

Geschreven dooradmin | In Bijeenkomst, Etten-Leur, Evenement

ETTEN-LEUR – Niet het Hollandse kopje koffie met een koekje, zaterdag op de Burendag van Centrum Oost. Bezoekers kregen bij de Marokkaanse moskee At Taqwa en de Turkse moskee Bilal-i Habesi thee en zoete lekkernijen.

Traditiegetrouw schuifelden de vele nieuwsgierigen op kousenvoeten door de moskee. Waarbij toch wel de brandende vraag bij sommige belangstellenden was: waar zijn de vrouwen? Het waren bij de Turkse moskee alleen de mannen die aan de oproep van het middaggebed gehoor gaven. Niet zo vreemd volgens vicevoorzitter Ilhan Tufekci omdat vrouwen zich thuis met de kinderen en het huishouden bezighouden. Wat volgens hem niet betekent dat er geen vrouwen in de moskee welkom zijn. Via een aparte ingang kunnen zij aan het gebed in het vrouwengedeelte deelnemen.

Bij de onlangs verbouwde Marokkaanse moskee waren het vooral buurtbewoners die een kijkje kwamen nemen. Het vooroordeel dat de ouderen de baas zijn werd door een lid van de moskee bestreden. “Iedereen mag zijn zegje doen. Jong en oud. Een moskee is niet alleen een gebedsruimte. Iedereen kan binnenlopen. Wij vinden het belangrijk om onze buren te vriend te houden.” Ook bij de Lambertuskerk en wijkgebouw ’t Palet was de Burendag een succes.

Go Ahead, Leave A Comment

Name *: Mail *: won´t be published Website
Comment*:

COPYRIGHT© ISN Bİlal-İ Habeşİ Moskee Etten-Leur - Alle rechten voorbehouden
WEBDESIGN Uyên & Yasir Tüfekçi en FOTOGRAFIE Foto YILDIZ